Adatbázisok

A tudományos szakirodalmi adatbázisokhoz az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Programmal (EISZ) együttműködésben biztosít hozzáférést.

Az adatbázisok az ATF belső hálózatához tartozó számítógépekről érhetők el.

Kérdés esetén: konyvtar@atf.hu

Compass

Az ATF-en elektronikus formában elérhető adatbázisok listája megtalálható az MTA Compass/ATF is. Amennyiben konkrét folyóiratot cím szerint, vagy cikket DOI szerint keres, úgy az oldal központi keresője megmutatja, hogy melyik magyarországi intézménynek van hozzáférése, vagy az esetleges Open access elérhetőségét. Az ATF-en nem, de más intézményben elérhető mű beszerzéséhez vegye igénybe könyvtárközi szolgáltatásunkat.

Akadémiai Kiadó MERSZ

Az Akadémiai Kiadó Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatása közel 800 magyar nyelvű kézikönyvet, szakkönyvet, felsőoktatási tankönyvet és jegyzetet, valamint a Magyar Tudomány folyóirat 2017 óta megjelent számait tartalmazza teljes szöveggel. A művek választéka évente 100-200 címmel bővül. A felületen a kiadványok kereshető, egyénileg jegyzetelhető, hivatkozható formában szerepelnek.

JSTOR

• JSTOR Hebrew Journals
• JSTOR Jewish Studies
• JSTOR Religion & Theology
A JSTOR teljes szövegű adatbázisban több más tudományterület mellett elsősorban társadalomtudományi folyóiratcikkek érhetők el. Az adatbázis főleg archív tartalmakat szolgáltat, a folyóiratok legfrissebb 2–5 évfolyama nem érhető el benne. Az egyes tematikus kollekciók mellett közkönyvtárak (Public Library Collection I–III) és múzeumok (Museum Collection) számára kedvezményes áron kínálják a gyűjtemény nagy részéhez való hozzáférés lehetőségét.

Religion & Philosophy Collection

A Religion & Philosophy Collection a teológiai és filozófiai kutatások alapvető, teljes szövegű adatbázisa. Több száz teljes szövegű folyóiratot és magazint tartalmaz, amelyek számos vallási és filozófiai témát érintenek, beleértve a világvallásokat, a vallástörténetet, a politikai filozófiát és a nyelvfilozófiát.

Akadémiai Kiadó Folyóiratai

Szolgáltató: Akadémiai Kiadó Zrt.
A csomag tartalmazza a kiadó gondozásában megjelenő összes kurrens és archív folyóirat elérését teljes szöveggel, beleértve a korábban külön adatbázisba rendezett orvostudományi folyóiratokat is. A teljes szövegű adatbázis a természet- és a társadalomtudományok, valamint az orvostudományok legváltozatosabb területeinek új eredményeit mutatja be. A magyar kutatók kedvelt publikációs fórumának számító lapok kivétel nélkül referáltak, nagy részük impaktfaktorral rendelkezik, néhányuk pedig az adott tudományterület világszinten is legjelentősebb folyóiratává nőtt. Az EISZ-szerződés magában foglalja korlátlan számú Open Access cikk megjelenését, ha azok levelező szerzője az előfizető intézmény kutatója.

Szent István Társulat

Szolgáltató: Arcanum Adatbázis Kft.
A Szent István Társulat Kiadói tevékenysége – a hittudomány, mint fő profil mellett – kiterjed a bölcselet, természettudományok, történelem és segédtudományai, jog- és államtudományok, szociológia és pszichológia, neveléstudomány, művelődés- és irodalomtörténet, művészettörténet és néprajz területére. Az adatbázis a Szent István Társulat és történelmi intézményei: a Jó és Olcsó Könyvkiadó Társulat, a Tudományos és Irodalmi Osztály, a Szent István Akadémia, az Élet, a Christianus Kiadó, a Stephaneum Nyomda 1847-től napjainkig terjedő kiadványainak teljességre törekvő digitális tárhelye.

L'Harmattan Archívum

Szolgáltató: L'Harmattan Könyvkiadó
Az 1999-ben alapított L’Harmattan Könyvkiadó az elmúlt 21 évben mintegy 1900 tudományos szakmunkát adott ki, számos egyetemi és kutatóintézeti kiadvány, sorozat jelenik meg gondozása alatt, elsősorban a bölcsészet- és társadalomtudományi szak- és tankönyvek területén. Az elmúlt években évi mintegy 150-170 kötetet tett közzé, jelenleg több mint 150 könyvsorozatot gondoz. A L'Harmattan Digitális Adatbázis utódaként létrejött L'Harmattan Open Access és Archívum platformon a kiadó open access módon megjelent és előfizetett kiadványai egyaránt hozzáférhetőek.

Osiris

Szolgáltató: Arcanum Adatbázis Kft.
Az Osiris Kiadó 1994 óta meghatározó szerepet tölt be a hazai humán- és társadalomtudományi, felsőoktatási és szépirodalmi könyvkiadásban, és egyben szellemi műhelyként is működik. Az adatbázis több mint 1800 kötetet tartalmaz 20 tudományterületi kategóriába rendezve.

Facebook oldalunk

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Feliratkozás

Értesítést küldünk a friss tartalmakról.