Szabadkurzusok

Részletek, és a jelentkezési lap a felvételi tájékoztatóban.

Szabadkurzusok

Szabadkurzusokra azok jelentkezését várjuk, akik elkerülnék a hallgatói jogviszonnyal illetve a vizsgákkal járó nehézségeket, de részt vennének az ATF -en folyó kurzusok valamelyikén, vagy szeretnének elmélyedni a teológiai tanulmányok különböző területeiben.

Szabadkurzusok felvételéhez nincs végzettségi előkövetelmény, akárki jelentkezhet, akár érettségi vizsga nélkül is. Egy szabadkurzust egy félév alatt lehet teljesíteni, kétféle kimenettel:

  1. Igazolás a részvételről,
  2. Igazolás a Kurzuskövetelmények teljesítéséről.

 

A szabadkurzusokon történő részvétel során ugyanúgy az ATF hazai és külföldi oktatói tanítanak, és vizsgázás esetén, a teljesített tárgyak a későbbi felsőfokú tanulmányokba is beszámíthatók.

A jelentkezés feltételei:

         Az Online jelentkezési Űrlap kitöltése és benyújtása.

A jelentkezést a Főiskola tanulmányi rendszerén keresztül az alábbi oldalon nyújthatják be elektronikusan. Ugyanitt tölthetők le a jelentkezéshez szükséges papír alapú dokumentumok is. (https://atf.etn.hu/modulok/felveteli/jelentkezes.php)

        vagy papír alapú Jelentkezési lap, melyhez az alábbi dokumentumokat is csatolni kell:

  • végzettséget igazoló oklevél, vagy bizonyítvány másolata

(Külföldön szerzett érettségi bizonyítvány esetében a hiteles magyar fordítás másolatát is kérjük.)

  • Önéletrajz

Szabadkurzus felvétele az ATF-en

  1. A Szabadkurzusokra jelentkezni kívánó személy az erre vonatkozó kérelmet benyújtja, csatolva hozzá a végzettséget, szakképzettséget igazoló oklevél másolatát. A kérelem beadásának határideje a pótfelvételi napja – az őszi félévek esetén augusztus utolsó hét hétfője, tavaszi félévek esetén január első teljes hetének hétfője.
  2. A Tanulmányi Osztály a kérelem alapján tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy mely szemeszterben, milyen kreditértékben, mely kurzusok felvételét teszi lehetővé a hallgató számára. Amennyiben a feltételek a jelentkező számára elfogadhatóak, az Adatbejelentő lap benyújtásával jelzi, a KKB (Képzési és Kreditátviteli Bizottság) pedig határozatot hoz, melyet válaszként elküld a jelentkezőnek. Ezt követően a Tanulmányi Osztály Szabadképzések elvégzésére vonatkozó jogviszonyt létesít a hallgatóval költségtérítéses képzés keretében.
  3. A hallgató a KÁB-határozat alapján látogathatja a választott kurzusokat a megfelelő képzési programból, amelyeket teljesíteni kíván az adott szemeszterben.
  4. A kurzusok felvételét követően a Szabadkurzust felvett hallgató a felvett kurzusokért költségtérítést tartozik fizetni a felvett kreditek függvényében, egy kredit értéke 5.000 Ft., amennyiben a hallgató az ATF-en kívánja tanulmányait folytatni a további tanulmányok költségébe 2.500 Ft beszámítható. A befizetés két egyenlő részletben teljesíthető: az első részlet az órafelvételi időszak végén, a másodikat egy hónapon belül.
  5. A hallgató megkezdi tanulmányait a kurzusokon.
  6. A Szabadkurzus befejezését követően, amennyiben a képzésben résztvevő a Képzésben előírt követelményeknek eleget tesz és kéri, a megszerzett ismeretekről a KKB kreditértékekről igazolást állít ki. Ezen ismeretek a további felsőfokú tanulmányokba beszámíthatók.

A szabadkurzusokról, a beszámítható tanulmányokkal kapcsolatos további tájékoztatás, információ a Tanulmányi Hivataltól (cím: 2119 Pécel, Ráday u. 12; telefon: (28)547-295; e-mail: info@atf.hu) kérhető.

Facebook oldalunk

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Feliratkozás

Értesítést küldünk a friss tartalmakról.