Kedves Olvasó!

Dr. Tonhaizer Tibor
rektor

Kérem, engedje meg, hogy az Adventista Teológiai Főiskola rektoraként szeretettel köszöntsem Önt Intézményünk hivatalos honlapján. Főiskolánkat elődeink azzal a nem titkolt szándékkal hozták létre (1948), hogy egy az Isten műve iránt elkötelezett, biblikus alapokon álló oktatói-nevelői bázist teremtsenek az adventista lelkészképzés, illetve ahogy akkoriban nevezték, prédikátorképzés számára. Alma Materünk nagy utat tett meg az elmúlt mintegy hetven esztendő során, s bár törekszik arra, hogy hűségesen ápolja az Alapítók szellemi hagyatékát, az új kihívásoknak és elvárásoknak is igyekszik megfelelni. Részben ennek is köszönhető, hogy mai képzési palettánk a jelenlegi struktúrájában már jóval túlmutat az eredeti célkitűzéseken, s a berögzült sztereotípiákkal ellentétben távolról sem csupán a lelkészképzést tekinti fontos feladatának. A Magyar Akkreditációs Bizottság által támogatott, valamint az állam által is elismert formában főiskolai szintű Teológia BA, valamint egyetemi szintű Teológia MA szakokat működtetünk. Diplomás jelentkezőink számára ugyanakkor szakirányú végzettségek megszerzésére is lehetőséget nyújtunk (pl. életmód-tanácsadó lelkigondozó/teológus, minősített családi életre nevelő, hitoktató).

Intézményünk felekezeti hovatartozástól függetlenül minden kedves Érdeklődő számára nyitott. Szeretettel várjuk tehát azokat a fiatal, középkorú, sőt idősebb embertársainkat is, akik egészen egyszerűen egy festőien szép, kertvárosi jellegű környezetben, kiválóan felkészült, keresztény szellemiségű tanároktól szeretnének felsőfokú ismereteket szerezni a Bibliáról, s nem utolsó sorban annak roppant gazdag és szerteágazó háttérirodalmáról. Mindemellett természetesen megmaradt főiskolánk hagyományos lelkészképző karaktere és funkciója is azok számára, akik a missziót és az evangélium ügyét nem csupán a bibliai „egyetemes papság” keretében, hanem hivatásos lelkipásztorként szeretnék szolgálni.

Kívánom, hogy amennyiben e sorok tanulmányozása által a kedves olvasó is indíttatva érzi magát a fent említett hitéleti jellegű tanulmányok folytatására, jelentkezzen hozzánk bátran és töltsön el nálunk néhány kellemes, tudományos tapasztalatokban és lelki áldásokban egyaránt gazdag esztendőt. Az eddigi megfigyeléseink és a sok-sok pozitív hallgatói visszajelzés birtokában őszintén hiszem, hogy döntését Ön sem fogja megbánni.

Szívélyes üdvözlettel:

Dr. Tonhaizer Tibor
rektor

Facebook oldalunk

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Feliratkozás

Értesítést küldünk a friss tartalmakról.