MTMT

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) a magyarországi kutatásokhoz kötődő bibliometriai adatbázis, amely közösen építhető, egységes rendszerben tartja nyilván a tudományos közleményeket és a rájuk kapott hivatkozásokat. Céljai közé tartozik, hogy a hazai felsőoktatási és akadémiai kutatóhelyek tudományos műveinek hiteles, országos kiterjedésű, minél teljesebb bibliográfiai adatbázisaként segítse a magyar tudományos teljesítmény nemzetközi bemutatását, megismerését és disszeminációját.

Adventista Teológiai Főiskola Intézményi adminisztrátora:
Molnár Zsuzsanna, könyvtáros

Elérhetőségei: molnar.zsuzsanna@atf.hu
Tel: 06-28-547-285

Pár hasznos információ

Digital Object Identifier – többek között az interneten fellelhető elektronikus kiadványok, cikkek, könyvrészletek azonosítására alkalmazzák. Kézi felvitelnél a rendszer az első lépések között DOI-azonosítót kér. Ha  a dokumentumon szerepel DOI és a felvitelhez megadjuk, a rendszer keresést indít külső adatbázisok felé, találat esetén a külső forrásból beolvassa a teljes bibliográfiai adatsort. Hasonlóképp jár el, ha WOS vagy PubMed ID-val rendelkezünk, és ezt állítjuk be. Ha nem ismertek ilyen azonosítók,  akkor a  DOI sort üresen hagyva, a >> Tovább >>  gombbal lépjen előre!

A rendszerrel való ismerkedéshez javasoljuk először a https://www.mtmt.hu/helpdesk áttanulmányozását. Az intézményi adminisztrátorok szívesen segítenek, kérdéseikkel, személyes segítségért őket is lehet keresni. Igény esetén csoportos vagy egyéni konzultációt is megszervezünk. Az MTMT belső felületén hasznos lehet a tájékozódáshoz az MTMT Fórum felkeresése, a már megválaszolt kérdések átfutása.

Attól függ…

  • Könyvrészlet >> Konferenciaközlemény ha a befoglaló kötet regisztrált és van ISBN, illetve az egyes tanulmányoknak van DOI-azonosítója; vagy
  • Könyvrészlet >> Szaktanulmány – inkább a tanulmánygyűjtemény-jelleg a fontos; a konferencia-előzmény és a kötet megjelenése között több év is eltelt; vagy a szakterületen nem szokásos külön megkülönböztetni a konferenciához kapcsolódó publikációt.

Ha nincs ISBN, a közreadás preprint jellegű, kiadói – szaklektori vélemény és szerkesztés nem volt, alkalmi internetes közreadásról van szó:

  • Egyéb konferenciaközlemény >> … (aminek befoglalója az Egyéb konferenciakötet). A saját konferenciaelőadás írásos összefoglalóját vagy cikkét  hiba Egyéb konferenciakötet kategóriában rögzíteni!
  • Könyv>>Tanulmánykötet vagy más szerkesztett kiadvány, mint befoglaló kötet tételénél a tanulmányok szerzőinek feltüntetése – hiba! A kötet adataihoz csak a szerkesztőt szükséges csatolni, a tanulmányok íróinak felsorolása a kötetnél helytelen, ők a saját dolgozatuk bibliográfiai tételére kerülnek majd fel – szerzőként.
  • szócikk [szócikkek] – értjük alatta a többes számot is: a legtöbb esetben összevontan, egy tételben kell felvinni az ugyanabban a kézikönyvben megjelent szócikkeket!)

FONTOS! A publikációk MTMT-szerinti besorolásához, kérjük, alkalmazzák a típus-besorolás-jelleg táblázat meghatározásait. Elérhető az MTMT-honlapról:

Típus, besorolás, jelleg:
PDF letöltése

További kérdések felmerülése esetén, kérjük forduljon az Intézményi adminisztrátorhoz!

MTMT-kereső
(szabadon használható felület):
https://m2.mtmt.hu/gui2/

Gyakran ismételt kérdések oldal: https://www.mtmt.hu/gyik

Szakirodalom kereséshez nem szükséges regisztrálni!!!

Új regisztráció:

Kizárólag akkor fogjon hozzá, ha mind a három feltétel együttesen fennáll:

Rövid útmutató szerzőknek:
PDF letöltése