„Ő gyújtott
világosságot
a mi szívünkben”  

(2Kor4:6)

A jelentkezés módja

A felvételiről, határidőkről stb. is itt olvashat bővebben

Segítség a felkészüléshez

A felvételihez szükséges dokumentumok, letöltések

A felvételi vizsga és a vizsga menete  

Időpont, vizsgák, eredményhirdetés

Ösztöndíj, támogatások 

8db. különféle ösztöndíj illetve támogatás áll rendelkezésre

A jelentkezés módja

A felvételiről, határidőkről stb. is itt olvashat bővebben:

(A felvételi vizsga menete – lap)

Amennyiben jelentkezni kíván valamelyik képzésünkre azt

  1. Vagy ONLINE Tanulmányi Rendszerünkön keresztül teheti meg. A linkre kattintás után a tanulmányi rendszerünk (ETN) felvételi felülete üdvözli Önt. A továbbiakban az ott leírtak vezetik tovább a jelentkezésben.

    Ha a jelentkezési folyamat során bárhol elakad, vagy az űrlap kitöltéssel kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel a Tanulmlányi Hivatal munkatársai készséggel segítenek a megadott elérhetőségeken telefonon, e-mailen, vagy személyesen. https://atf.etn.hu/modulok/felveteli/jelentkezes.php

  2. Ha 2004 után már tanult nálunk, és adatait már rögzítettük a tanulmányi rendszerünkben (ETN) jelentkezéshez elegendő, ha a 3. pontban megadott, papír alapú űrlapot letölti, kinyomtattja, és kitöltve eljuttatja postán vagy elektronikus úton a kért mellékletekkel együtt címünkre! (2119-Pécel, Ráday u. 12. vagy atf@adventista.hu)
  3. Jelentkezését papír alapon is benyújthatja. A papír alapon történő megfelelő jelentkezési lapot innen töltheti le. Azt ill. azokat a jelentkezési lapokat kell kitöltenie, amely képzésre jelentkezni kíván. A kitöltés után postán vagy elekronikusan kérünk eljuttatni részünkre a megadott határidő figyelembe vételével és a lapokon kért mellékletekkel együtt. (Irattár/Felvételizők) https://atf.etn.hu/modulok/irattar/index.php

A felvételi eljárásban meghirdetett szakokról, és a képzésekről bővebben a következő oldalakon nyújtunk tájékoztatást. https://atf.hu/kepzeseink-2/

Nyomtatott formátumú Felvételi tájékoztatónkat itt tölthet le:

https://atf.hu/atf-felveteli-tajekoztato/

Nappali vagy levelező tagozat

Alapképzés – teológia szakon

Nappalis képzésben a tanórák hétfő kedd-szerda-csütörtöki napokon általában 8:30–14:30 órák között kerülnek megtartásra. Ezeken kívül heti 2 alkalommal, a hétfő reggeli áhítat és csütörtöki hallgatói gyűlés beépülnek az órarendbe.

Levelezős képzésben az elméleti tanórák vasárnapi illetve hétfői napokon 09:25-17:30 óra között kerülnek megtartásra félévenként 10 alkalommal. A hétfő reggeli áhítat és a csütörtöki hallgatói gyűlés itt is beépülnek az órarendbe.

Mesterképzés – teológia szakon

A mesterképzés nappali képzés, a tanórák csütörtök és pénteki napokon általában 8:30–17:30 órák között kerülnek megtartásra. A hétfő reggeli áhítat és csütörtöki hallgatói gyűlés beépülnek az órarendbe.

Hibrid és online órák:

A tanórák legfeljebb 70 % ában bizonyos feltételekkel online is részt lehet venni. Az erről szóló részleteket a Tanulmányi és vizsgaszabályzat tartalmazza.

Itt.

Szakirányú továbbképzések

A szakirányú továbbképzések órái vasárnapi illetve hétfői napokon 09:25-17:30 óra között kerülnek megtartásra félévenként 10 alkalommal.

Mikor van a szorgalmi és a vizsgaidőszak?

Nappali és levelező tagozaton is mindig ugyanakkor van szorgalmi és vizsgaidőszak.

A szorgalmi időszak az őszi félévben mindig körülbelül szeptember elejétől december elejéig tart, a tavaszi félévben pedig körülbelül februártól május közepéig.

A vizsgaidőszakok ennek megfelelően decemberben és januárban, illetve májusban és júniusban vannak.

Segítség a felkészüléshez

Alapképzésen a felvételi vizsgára az ATF irattárában lévő mappában megadott bibliai könyvek ismerete kötelező.

Mesterképzésre az ATF irattárában megadott mappában lévő tematika és jegyzet alapján lehet felkészülni erre a linkre kattintva:

https://atf.etn.hu/modulok/irattar/index.php

 Az anyagok letölthetők, illetve kinyomtathatók.

A felvételin a megadottak irodalomból történik a feleleletválasztós teszt kitöltése az írásbeli vizsgán.

A felvételi vizsga és a felvételi menete

Nyugodt, barátságos légkörben, egyszerűen zajlik.

A PÓTfelvételi időpontja: 2021. augusztus 23. (vasárnap). 10.00 órakor kezdődik

2119 – Pécel, Ráday u. 12. (székhely) térkép, megközelíthetőség itt elérhető

Írásbeli vizsga:

Az írásbeli vizsga célja a jelentkezők bibliaismeretének illetve mesterképzésen a keresztény teológiában való alapszintű jártasságának a felmérése az előre megadott Bibliai könyvek vagy szakirodalom alapján. (A könyvek megtalálhatók a segítség a felkészüléshez c. oldalon találhatók itt.) Az írásbeli vizsga során a leendő hallgatók egy feleletválasztós – tesztet töltenek ki, melyet a felvételi bizottság értékel.

Szóbeli vizsga:

A szóbeli vizsga magában foglal egy motivációs, ill. alkalmassági beszélgetést, melyre a szóbeli vizsga elején kerül sor. Ez külön felkészülést nem igényel.

A szóbeli vizsga második szakasza egy szóbeli ismeretfelmérés, mely a tematikában megadott témakörben történik.  A szóbeli felvételi vizsga tematikája elérhető a Segítség a felkészüléshez oldalon található, amely szintén letölthető a Főiskola honlapjáról, illetve a nyomtatott változata megvásárolható a Főiskola könyvtárában.

Eredményhirdetés szóban:

A meghallgatásokat követően a felvételi bizottság összeadja a jelentkezők szerzett és a hozott pontjait, melyek alapján megállapítja a felvételi eredményességét. Ezt az eredményességet egy záró eseményen közli a jelentkezőkkel. A felvételi vizsga eredményéről, ezt követően írásban is tájékoztatást nyújt a Rektori Hivatal.

Mennyibe kerül a felvételi eljárás?

A felvételi eljárás díja egységesen 5.000 Ft, melyet átutalással vagy legkésőbb a felvételi vizsga alkalmával kell készpénzben kifizetni.

Ingyenes vagy önköltséges képzés

Főiskolánkon állami ösztöndíjas, illetve önköltséges módon lehet részt venni a képzéseken.

Ingyenes – az állami támogatott képzés

Minden magyar állampolgárnak lehetősége van, hogy törvényben meghatározott feltételek szerint felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytasson állami ösztöndíjas, állami részösztöndíjas képzésben.

A törvény szerint egy hallgató – állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal – legfeljebb 12 féléven át folytathat felsőfokú tanulmányokat. Ha az ide jelentkezőnek van az állam által biztosított 12 félévből felhasználható féléve, azt a főiskolánk bármelyik szakán igénybe lehet venni, a hároméves (6 féléves) BA szakjainkra maximum 8 félévet lehet elhasználni, a kétéves (4 féléves) MA szakra max. 6 félévet.

Az állami ösztöndíj igénybevételének további feltételeiről az Oktatási Hivatal honlapjának vonatkozó oldalán tájékozódhat.

Főiskolánkon minden szak hitéleti képzésnek minősül, ezért felhívjuk a figyelmet a megadott linken szereplő leírás alábbi részére: „A hitéleti képzésben részt vevő magyar állami (rész)ösztöndíjas hallgatókat a 2. és 4. pontban meghatározott kötelezettségek nem terhelik”!) 

Önköltséges képzések

  • Alapképzés önköltsége: 70.000,- Ft/félév
  • Mesterképzés önköltsége: 120.000,- Ft/félév
  • Szakirányú képzések díjai: 100.000,- Ft/félév

Ösztöndíj vagy tandíj

Képzéseink

Facebook oldalunk

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Feliratkozás

Értesítést küldünk a friss tartalmakról.