A felvételi vizsga és a felvételi menete

Nyugodt, barátságos légkörben, egyszerűen zajlik.

A PÓTfelvételi időpontja: 2021. augusztus 23. (vasárnap). 10.00 órakor kezdődik

2119 – Pécel, Ráday u. 12. (székhely) térkép, megközelíthetőség itt elérhető

Írásbeli vizsga:

Az írásbeli vizsga célja a jelentkezők bibliaismeretének illetve mesterképzésen a keresztény teológiában való alapszintű jártasságának a felmérése az előre megadott Bibliai könyvek vagy szakirodalom alapján. (A könyvek megtalálhatók a segítség a felkészüléshez c. oldalon találhatók itt.) Az írásbeli vizsga során a leendő hallgatók egy feleletválasztós – tesztet töltenek ki, melyet a felvételi bizottság értékel.

Szóbeli vizsga:

A szóbeli vizsga magában foglal egy motivációs, ill. alkalmassági beszélgetést, melyre a szóbeli vizsga elején kerül sor. Ez külön felkészülést nem igényel.

A szóbeli vizsga második szakasza egy szóbeli ismeretfelmérés, mely a tematikában megadott témakörben történik.  A szóbeli felvételi vizsga tematikája elérhető a Segítség a felkészüléshez oldalon található, amely szintén letölthető a Főiskola honlapjáról, illetve a nyomtatott változata megvásárolható a Főiskola könyvtárában.

Eredményhirdetés szóban:

A meghallgatásokat követően a felvételi bizottság összeadja a jelentkezők szerzett és a hozott pontjait, melyek alapján megállapítja a felvételi eredményességét. Ezt az eredményességet egy záró eseményen közli a jelentkezőkkel. A felvételi vizsga eredményéről, ezt követően írásban is tájékoztatást nyújt a Rektori Hivatal.

Mennyibe kerül a felvételi eljárás?

A felvételi eljárás díja egységesen 5.000 Ft, melyet átutalással vagy legkésőbb a felvételi vizsga alkalmával kell készpénzben kifizetni.

Facebook oldalunk

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Feliratkozás

Értesítést küldünk a friss tartalmakról.