Az én ATF-s történetem: Laiszné Nagy Annamária

„Születésem óta keresztény neveltetést kaptam, római katolikus hívőként nőttem fel. Gyermekkorom óta nyitottság jellemzett a Biblia igazságaival szemben, rendszeresen jártam hittanórákra és szívesen megtanultam a katekizmus tartalmát. A templomban is gyakran szolgáltam az istentiszteletek alkalmával.

Amikor felnőttként megismertem az adventista tanítást, örömmel fogadtam, és lelkesen csatlakoztam a Hetednapi Adventista Egyházhoz.

1999-ben jelentkeztem az ATF hitoktató szakára, majd 2009-ben az életmódtanácsadó teológus szakirányú képzésre. Mindkét esetben az vezérelt, hogy minél mélyebben megismerjem a Bibliát, ill. az adventista életmódot. Emellett az is motivált, hogy a megszerzett ismereteket a gyakorlatban tudjam használni a családom, a gyülekezet és a társadalom körében. Mindez széleskörűen és nagyon áldásosan megvalósult az életemben, amiért mély hálával gondolok Istenre.

Mindkét alkalommal nagyon barátságos, családias, segítő légkörben folyt a tanulás, szívesen emlékszem vissza az együtt töltött évekre.

Az ATF-en folytatott tanulmányaimnak nem volt célja, hogy munkavégzésre is használjam a megszerzett tudást, képességeket, később Isten mégis úgy alakította az eseményeket, hogy erre is sor került. Amikor fiatalabb fiam ötödik osztályos lett, kötelezően választania kellett, hogy etikát vagy hittant szeretne tanulni. Nekem is meglepetést okozott, hogy Dani határozottan az adventista hittant választotta, mivel szerette volna, ha tanítom. Főállásban is pedagógus, tanítónő vagyok. Még két osztálytársa csatlakozott hozzá, akik személyesen ismertek engem. Négy tartalmas évet töltöttünk együtt. Azóta eltelt néhány év, a fiúk most érettségiznek, de amikor találkozunk, mindig örömmel emlékeznek vissza a hittanórákra, és többször megfogalmazták, hogy úgy érzik, nagyon jó döntést hoztak, amikor az én foglalkozásaimat választották. Ez számomra is nagyon jó és felemelő érzés.

Nem tudom, mit tartogat még a jövő, de nyitottan állok Mennyei Atyám útmutatásához. Addig is a mindennapi életben igyekszem minél jobban hasznosítani és továbbadni mindazt a tudást, amit az ATF-en kaptam.”

Laiszné Nagy Annamária alumnus