Az én ATF-s történetem: Szivek Éva Judit

„Rövid és eseménytelen életem” során mindig a permanens tanulás volt a célom. Részt vettem tanfolyamokon, továbbképzéseken, vándorgyűléseken, nyári akadémiákon, kongresszusokon (előadóként is), kutatómunkát végeztem.

Nem hívő családból származom. 1995.07.22-én (dupla születésnap!) keresztelkedtem meg Pécsett. A gyülekezetben majdnem minden tisztség megtalált. Volt bőven restanciám!

2003-ban elvégeztem a teológia-hittanár szakot /BA/ – 20 évvel később a teológus MA-t. Sajnos, a „Bibliai vezetéstudomány”-képzés nem indult el megfelelő számú jelentkezés hiányában……(Remélem, hogy az Úr jóvoltából nem kell újabb 20 évet várnom…..)

Az ATF-hez különös kapcsolat fűz. Én búcsúztam el hivatalosan az ATF-től. Ez az a hely számomra, amely a mennyei iskolát, Isten iskoláját jelenti. Nagy tudást, lelkes átadást, odaadást, emberséget, empátiát érzékeltem. Példaképeket kaptam, viselkedési mintát, jellemet tapasztaltam.

Jólesik emlékezni a tanítványokra. A professzoroktól kezdve a TH-n és könyvtáron át a gondnokig azon voltak, hogy jól érezzük magunkat és remekül teljesítsünk. Ma is támogatom, ill. forszírozom az élményszerű tanulást, tanítást.

A megszerzett tudást az értelmiségiek elérésében, a kapcsolatok megtartásában tudom hasznosítani. A környezet szintén inspiráló jellegű volt.

Szívből kívánok az utódoknak Shalomot + Shabbatot és a 2 Pét.1:2-7-et::

„Ugyanerre pedig teljes igyekezetet is fordítván, a ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedetet, a jó cselekedet mellé tudományt,”

„A tudomány mellé pedig mértékletességet, a mértékletesség mellé pedig tűrést, a tűrés mellé pedig kegyességet.”

„A kegyesség mellé pedig atyafiakhoz való hajlandóságot, az atyafiakhoz való hajlandóság mellé pedig szeretetet,”

„Mert ha ezek megvannak és gyarapodnak bennetek, nem tesznek titeket hivalkodókká, sem gyümölcstelenekké a mi Urunk Jézus Krisztus megismerésére nézve.”

Szivek Éva Judit alumnus, ny. tanár-könyvtáros-teológus