A felvételi időszakra készülő film tartalmára vonatkozó ötletek: Kisfilm 2020. pályázat

Felhívás az Adventista Teológiai Főiskola felvételi időszakára készülő kampányfilm tartalmára vonatkozó ötletek, javaslatok, ajánlások tételére

 

Szeretettel értesítünk Benneteket, hogy az ATF-nek adományból – önkéntes felajánlásokból – lehetősége van egy olyan kisfilmet készíteni, amely a felvételi időszak alatt (2020. februártól júniusig ill. augusztus végén) a Főiskolán történő továbbtanulást, a képzéseinkbe történő bekapcsolódást népszerűsíti, illetve erre buzdít.

A kisfilm hossza legfeljebb 3 perc, minimálisan 30-40 másodperc lesz. A film tartalmára vonatkozó javaslatot úgy kell megfogalmazni, hogy a bemutatandó tartalom ebbe a játékidőbe beleférjen.

Az ötleteket, javaslatokat az alábbi elérhetőségekre atf@adventista.hu. vagy a főiskola facebook oldalán tett bejegyzés, hozzászólás formájában várjuk. A levél tárgya: „Javaslat – Kisfilm 2020.”

Figyelembe veendő további szempontok:

A Film rendezői alapkérdés-tervezete az, hogy MIÉRT? (Miért menjen bárki is a teológiára tanulni? Mit kaphat, ami miatt „megéri” ez? Miben változik az élete? stb.) Elsősorban tehát ezeket a kérdéseket kell felvetnünk és megválaszolnunk a filmben úgy, hogy az emberekben elindítsuk a tanulás utáni vágyakozást.

A Film lehetőleg egy szó, egy gondolat vagy hívószó köré épüljön fel, melynek a javaslatból egyértelműen ki kell derülnie. Ezt a gondolatot lehetőleg indokolni is kellene. Miért válassza a rendező ezt a tartalmat?

A Film nemcsak adventistáknak szól, melyből kifolyólag tekintettel kell lenni olyanokra, akik nem ismerik a hetednapi adventistákat.

2020. március 20.-22. Nyílt nap, nyílt hétvége lesz az ATF-en. Erre az eseményre egész hétvégés programmal várjuk az érdeklődőket.

A kisfilmnek meg kell felelnie a realitás-, az evangéliumi- és etikai követelményeknek. Ne legyen bántó, vagy szélsőségesen megosztó, és helyezze előtérbe a Főiskola és a Hetednapi Adventista Egyház célkitűzéseit, küldtetését, miszerint: „A velünk való találkozás ill. a hozzánk történő kapcsolódás, a főiskolán folyó képzések, az oktatói és hallgatói közösség, az itt megrendezésre kerülő események, előadások, szemináriumok, kiadványok a mi saját eszközeink és lehetőségeink, melyek segítségével az emberek, különösen az ifjak hitének, életének, küldetésének a megújulását vagy megerősödését szolgálják azért, hogy „a Jézus Krisztus bizonyságtétele” ma is eljuthasson az egész világra.”

Reklámfilmünk a fenti célok teljesülését kívánják elősegíteni.

Minden beérkezett javaslatnak és ötletnek nagyon örülünk, és azokért hálásak vagyunk!

A legjobbakat díjazni fogjuk, (könyv-, utalvány, vagy kedvezmény stb. formájában), a felhasznált elemeket és javaslatokat pedig az erre vonatkozó rend szerint kezeljük.

Pécel, 2020. január 24.

 

Dr. Tonhaizer Tibor                                          Dr. Michelisz Richárd
        rektor                                                                          főtitkár