Megjelent! Szilvási András: A megosztottságtól a helyreállításig.

A megosztottságtól a helyreállításig című könyvehiánypótló mű. Olyan világban élünk, ahol a megosztottság, az ellenségeskedés, az egymással háborúzó emberek között kell utat találnunk a bibliai csendes vizekhez. Észre sem vesszük talán, hogy ennek a megosztottságnak, vagy nagy küzdelemnek a részévé válunk, akár akarjuk, akár nem. Szilvási András tanár úr könyve megállít bennünket a csatatéren és egy új, szebb világ felé terelgeti az olvasót. Nem egy szigorúan véve tudományos, nehezen olvasható és értelmezhető könyvet tart az Olvasó a kezében, hanem gyakorlati tapasztalatokkal színesített írást.

A Bevezető részben a Szerző a horizontális és vertikális megosztottságról ír, amely összezavarta a 21. század emberét, ezért azt a célt tűzte ki, hogy segítsen az embereknek a helyes irányba eligazodni a világunkban.Valóban segédlet e munka mindazoknak, akik keresik a bibliai békét, a csendességet és a szív Istenben való megnyugvását.

A 12. fejezetben a Szerző érzékelteti a ’szent’ és ’profán’ közötti különbséget, ami a 21. században – időnként – nehezen választható el egymástól. Simone Weil egyik könyvének a címe illeszkedik a témához: Ami személyes, és ami szent. Hasonló gondolatokat fedezhetünk fel Szilvási András könyvében is, a személyes és a szent egyrészt már nem tartoznak össze, másrészt a helyreállítás után egységbe kerülnek.    

A könyv végén található az Útikalauz, amely kérdések segítségével irányítja a tisztelt Olvasót abban, hogy saját helyzetére alkalmazza a konkrét helyreállítást. Ön is gondolja tehát újra a nagy és örök kérdéseket: miért vagyunk e világon? Mi a célunk és rendeltetésünk? Ezekre az egzisztenciális kihívásokra ad helyes és jó válaszokat e kötet, amelyet jó szívvel ajánlok mindenkinek!

Prof. Dr. Tokics Imre
egyetemi tanár