Tanévnyitó és diploma átadó ünnepély

1990-ben indult el az adventista alapítású felsőoktatású intézmény, az Adventista Teológiai Főiskola harmadik ciklusa. Így lassan három évtizede folyamatosan végzi az oktatást az adventista egyházon belül a Főiskola. Hallgatók százai vehették már át az akkreditált intézménytől a diplomát és érvényesülhettek vele egyházon belül és egyházon kívül egyaránt.

Az ünnepély díszes bevonulással kezdődött, a korábbi rektor testvér vezetésével vonultak be a Főiskola professzorai, az oktatók és a hallgatók.

Prof. Dr. Szilvási József  leköszönő rektor igei gondolatai az elmúlt évtizedek szolgálatainak visszaemlékezéséról szólt; kiemelve azt, hogy a kihívásokon Isten segítségével mindig túljutott az intézmény.

Az ünnepélyes beiktatást Ócsai Tamás unióelnök végezte, aki egyben köszöntötte a 2019. augusztus 1-jével hivatalba lépett új rektort.

Prof. Dr. Tonhaizer Tibor rektor székfoglaló beszédében, történészi, előre tekintő szavakkal vázolta fel az intézményre váró kihívásokat, többek között a várható akkreditációra való előkészületeket.

A fogadalomtételt Dr. habil. Tokics Imre vezette, melyet követően hat végzett hallgató vette át főiskolai diplomáját.

A végzős hallgatók nevében Berta Ferenc Lászlóné mondott köszönő beszédet a tanároknak és az adminisztrátoroknak az áldozatos és kitartó munkájukért.

Miután Prof. Dr. Tonhaizer Tibor megnyitotta az új tanévet és reá Isten áldását kérte, az ünnepélyes zászlóátadás következett, s ezzel véget ért a különleges hangulatú ünnepély.

Ezután pedig a szokásos fényképkészítés szerzett örömöt a végzett hallgatóknak, a tanári karral, az osztálytársakkal és a hozzátartozókkal.

A tanévnyitó és diploma átadó ünnepélyen költeményt mondott Tokics Mária, mely egyben útravalóként hangzott el a diplomások részére. Az Új Adventkórus énekszolgálata színesítette és szebbé tette a 2019. szeptember 1-jén Pécelen, sátorban megtartott Istentiszteletet.

Isten gazdag áldását kérjük a 71 éves múlttal rendelkező Főiskolára és az ott tanuló közel száz hallgatóra.

 

Dr. habil. Tokics Imre
tanszékvezető főiskolai tanár

[ngg src=”galleries” ids=”5″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″ show_slideshow_link=”0″ template=”/data/www/hu/adventista/atf/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php”]