Lelkigondozás és közösségépítés az Adventista Teológiai Főiskolán

A 2024/2025 év őszi félévében ismét elindul a Kapcsolatépítő és Konfliktuskezelő Szakirányú továbbképzés, amely az egyházterületek és a Főiskola együttműködésével jöhetett létre, és nagy érdeklődésre tett szert az előző évben. Célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati konfliktusok kezelésében, amely létünk minden területét átszövi, legyen szó akár a családi, munkahelyi, gyülekezeti életünkről.
A képzés alaptantárgya a Pszichológiai és patológiai ismeretek, amely keretében két féléven keresztül ismerhetik meg a hallgatók a környezetükben élők, és önmaguk működését, hogy így segítséget kapjanak ahhoz, hogy a konfliktusos helyzeteket kezelni tudják.
Jelentős tantárgyak továbbá a Családi és társas kapcsolatok működése, a Kiégés prevenció, Stresszkezelés, és a Közösségépítés melyek ismerete elengedhetetlen az ellentétek feloldásához és kezeléséhez.
Neves szakemberek, tanárok fogadták el a Főiskola felkérését. Többek között a Semmelweis Egyetem
oktatói: Dr. Semsey Gábor, Dr. Balogh Klára, Fodor-Szlovencsák Katalin, Járay Márton, továbbá a KEVE Társaság oktatói Dr. Tomka János és Dr. Szalai Zsolt. Segítséget kaptunk Tapolyai Emőke és Pál Ferenc előadása által, és örömünkre szolgált, hogy Németh-Geszvein Erika pszichológus és Süveges Gergő előadásait is meghallgathattuk.
Az alábbiakban szeretnénk néhány hallgató véleményét megismertetni, hogy ezzel is kedvet adjunk azoknak, akik tervezik a következő félévben a képzésen való részvételt.


„Minden oktatónk empatikus, hallgató központú, …. Bármilyen jellegű kérdéssel, bizalommal fordulhatunk hozzájuk éppúgy, mint a tanulmányi hivatal dolgozóihoz. Erre az új keletű képzésre nagy szükség van a mindennapi élet, és a munka világában is. …. Sok gyakorlati eszközt kaptam a kezembe…..”

Fitosné Sáfrány Mónika


„Mindig izgalmas egy új, hiánypótló szakirány első hallgatói között lenni. … sokszor sajnáltuk, hogy egy-egy óra véget ért. Oktatóink közül nehéz bárkit is kiemelni, annyira színvonalas előadásokat hallgattam tőlük …. Szinte sajnálom, hogy idén már végzek.”

Kovács Márta Kincső


„Nagyon hálás vagyok a képzésért, … Lelkészként is sokat jelentett, mert a lelkigondozás és a vezetés
feladata területén rengeteg hasznos eszközt adott, és segített megérteni a felelősségem határait.
Mindenkinek nagyon szívesen ajánlom…..”

Frend László


„Nekem ez a szakirány sokat segít a mindennapi életemben. Megerősíti az együttműködést és az empátiát a kapcsolataimban. Hatékonyabb kommunikációs és konfliktuskezelési stratégiákat tanít.
Ezáltal segít megelőzni vagy csökkenteni a konfliktus helyzeteket.”

Fleischer Andrea


„Sokkal többet kaptam ettől a képzéstől, mint amit vártam.  Számos fontos területre kaptunk rálátást, a bennük való elmélyedésre olyan sok impulzust, aminek a feldolgozása messze tovább tart, mint maga a kurzus. ….Mindez szakmailag jól felkészült, hiteles oktatók segítségével valósult meg. Csak ajánlani tudom ezt a képzést!”

Juhászné Matus Johanna


„Nagyon jó gyakorlati példákat kaptunk nagyszerű előadóktól. A tanulással töltött idő minden percét, kincsként őrzöm. Nagyon szépen köszönöm, hogy tanulhattam. Bízom benne, hogy a környezetem javára tudom hasznosítani ezeket az értékeket. További sok áldást kívánok a tanárokra és az iskolára.”

Földesi Ilona Hajnal


„….el kell mondanom, hogy hiánypótló ez a képzés. Rendkívül felkészült tanárok tanítanak, és nagyon jó az osztályközösség is …”.

Soós Róbert


„Ez a szakirányú továbbképzés megalapozta tudományos, és gyakorlati szinten azokat a bibliai értékeket, amelyek az emberi kapcsolatokhoz, együttműködéshez elengedhetetlenek. … Segítséget nyújtott a reális önismeretben is. Hálás köszönet ezért a képzésért, az oktatókért és a csoportért!”

Papp Ildikó

Konzultációs napok: félévente négy alkalommal csütörtöki és pénteki napokon online, továbbá egy teljes hét jelenléti oktatás keretében zajlik.
A jelenléti oktatás jelentős része a képzésnek, mert így az oktatókkal és egymással is közeli kapcsolatot alakíthatnak ki a hallgatók. Lehetőség ez a meghitt beszélgetésekre.
Az oktatás utáni programok között szerepel a közös éneklés, amely igazán meghitté teszi a jelenléti hét lezárását és feltöltődést nyújt, nem csak a hallgatók részére, hanem a résztvevő vendégek részére is.

A képzés ára: 150 000 Ft/félév
Időtartam: 2 félév

Az egyházterületek támogatást nyújtanak a gyülekezetben vezető tisztséget betöltők, továbbá a
gyülekezeti tagok részére is.
További információkért érdeklődhetnek az atf@adventista.hu e-mail címen, és a 0628 547 295
telefonszámon. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!